Güncelleme tarihi: 6 Ara 2021
Anatomi bilgisini derinleştirmek ve gerek yogada gerek gündelik hayatta incinmelere dair bilgi sahibi olup uygulamada derinleşmek isteyen, öğrencileri ile çalışırken bu incinmeler ya da kas -iskelet rahatsızlıkları konusunda donanım kazanmak isteyen yoga uzmanları ve yoga uygulayıcılarına yöneliktir.

Yoga Terapi Nedir?
Yoga terapi hali hazırda beden ve zihin sağlığına büyük katkısı olan Hatha Yoga’nın bu özelliğinin incelterek, imbikten geçirip damıtarak bütün üstünde çalışmaya devam ederken belli bölge ya da konulara eğilen bir yoga uygulaması türüdür. Klasik yoga pozlarının sade uyarlama ve varyasyonları ile tekrara dayanır.
Nefes ve hareket tandem çalışır. Yogada asana dediğimiz pozlar nefesin derinleşmesini sağlarken nefesin asana ile senkronize akması ise hareketi derinleştirir. Hareket nefes için, nefes hareket için alan açar karşılıklı. Bu sayede Yoga Terapi, tekrar prensibi ile en derindeki kaslara, dokulara ve yapılara ulaşırız.
Yoga terapiyi özel yapan özelliklerinden biri, sadelik ve tekrara dayandığı için, uygulayıcının uygulamadan gerektiğince fayda sağlamasını sağlayan “uyanık dikkatini” inin dağılmasına sebep verecek herhangi bir karşılaştırmaya ya da poz yarıştırmaya alan vermemesidir. Bu da grup dersinde dahi kişinin kendi beden ve zihin bütünlüğü içinde, dikkatinin hep “kendi” beden ve nefesinde, dolayısı ile merkezinde kalmasına olanak verir. Yoga terapi dersinde saf farkındalıktan kaçmanıza olanak yoktur. Bu sayede yumuşak ve sade ama aynı zamanda çok derin bir uygulama sistemidir.
Bu temel yoga terapi eğitimi öncelikle omurga odaklıdır. Kişi sağlığı gibi omurganın bir bütün olduğunu unutmadan problemleri olan kişilere nasıl yaklaşılır ve nelere dikkat etmek gerekirken nelere yoğunlaşmalıdır, bunun bilgi paylaşımını, uygulamasını ve uygulamayı aktarabilmek üzere uzmanlaşmayı içerir.
Neleri içerir?
Terapi Merkezli Anatomi Bilgisi
Kasların agonist-antagonist İşbirliği
Apendiküler İskelet ve Aksiyel İskelet Entegrasyonu
Kas-iskelet sisteminin zeminle ilişkisi
Yoga incinmelerinin ortak noktaları
En sık karşılaşılan kronik kas-iskelet problemleri
Tensegriti İlkesi ve Bütüncül Yaklaşım
Tom Myers ve Anatomi Trenleri
Yoga Terapi tekniği
Boyun,omuzlar, el bilekleri, bel, skolyoz, ayaklar, dizler, bacaklar, kalçalar, siyatik ile yoga terapi serileri
Serileme ve sekanslama teknikleri
Yoga Terapi Uzmanlık Dili
Yaşayan Anatomi - İkili gruplar halinde anatomi bilgisini pratiğe dökme uygulamaları
Yoga Malzemelerinin, duvar ve sandalyenin kullanımı
Yogayı herkes için ulaşılabilir kılabilmek için araçlar
Kronik Durumları Olan Uygulayıcılara Yaklaşım.
Program Tarihleri
17-18-19 Aralık 2021
28-29-30 Ocak 2022
Cuma - Cumartesi - Pazar 09:30- 17:00
+ 8 adet yoga terapi seansına katılım zorunludur.
Ücret: 3750₺ +KDV
Erken ödeme 3350₺ +KDV indirimi 10 Ekim'e kadar peşin ödeme yaparak kayıt olursanız
Ödeme detayları ve taksit imkanları için yazınız.
Program sonunda YACEP sertifikası alınabilir ya da 65 saat Yoga Alliance sertifikasını Treyoga ileri seviye 300 saate saydırılabilir. (Treyoga 300 saat programına devam edecek olanların ayrıca stüdyoya bildirmesi gerekmektedir. 10 adet staj seansı verilmesi gerekmektedir.)
Bu eğitimin içeriğinde neler var?
Derinleşme Araçları:
Yoga Anatomisi
Kas-iskelet sistemi
İnsan Omurgası ve Bütünlük Prensibi
Hareket Prensipleri
Postür Prensipleri
Nefes ve Hareket Birlikteliği
Asanaların Yoga Terapi Uyarlama ve Varyasyonları
Hassasiyet ve Denge Geliştirme
Uzmanlaşma Araçları:
Yoga Terapi Dersi Kurgulamak
Gözlem
Yoga Malzemelerinin Kullanımı
Duvar ve Sandalye Destekli Asana Uyarlama
Sözle ve Elle Düzeltme
Farklı İhtiyaçlara Cevap Verebilmek
Vaka Çalışmaları
Alt beden ve yoga terapi: Bel, kalçalar, sakrum, SI eklemi, bacaklar, dizler, ayak bilekleri ve ayaklar
Üst beden ve yoga terapi: Boyun, omuzlar, üst sırt, kollar, el bilekleri ve eller, Skolyoz
Eğitimin amacı nedir?
Günlük hayatta iskelet-kas sisteminde en çok karşılaşılan incinme ve ağrı kaynaklarının sebebi bazı kasların çok çalışması ve katılaşması diğer kasların ise az çalışıp zayıflayarak
güçsüzleşmesidir. Her iki durumda da kasın yeterince oksijene kavuşamaması söz konusudur.
Yogada ise rastlanan incinmelerin en büyük sebebi ise yük taşıması için değil sabitleme ya da rotasyon gibi ince ayar için çalışan kasların pozların idealize edilmesi ile yük taşımaya çalışması, yük taşıması gereken asıl kasların ise sıkılıktan bu görevi yerine getirememesidir.
İşte yoga terapi asana uyarlamaları vasıtası ile bedendeki kas-iskelet sitemine ve nefesi de bu varyasyonlar ile bir ritme oturtarak diğer tüm sistemlere dengeyi getirmeyi araştırırız.
Program boyunca bu denge haline - gerek günlük hayatta gerekse yoga uygulamasında ulaşmamızı sağlayacak araçları öğrenip uygulamaya koyacağız.
Katılımcılar 50 saatlik birebir yapılacak bu eğitimin sonunda, incinme yaşamış ya da doğuştan omurga problemleri olan kişilerle, ileri yaşlarında olup yogadan fayda görmek isteyen kişilerle, klasik poz ve sekanslamanın ötesinde yoganın açtığı alanda iyi olmak isteyenlere yoga terapi dersleri vermeye hazır olacaklardır.
Bu eğitim kimlere göre?
200 saatini tamamlamış uzman ve/veya uzman adaylarına, bu konularda derinleşmek isteyen deneyimli uygulayıcılara uygundur.
Deneyimli bir uzman iseniz ve dersinize katılan herhangi bir rahatsızlığı olan birisine nasıl yaklaşacağınızı bilmek, hangi konularda hassasiyet uyandırırken hangi durumlarda güvenli bir alan oluşturabileceğinizi, kişiye ilerlemesi için cesaret verebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu programa katılabilirsiniz.
Başvuru Adresi
Program içeriği ile ilgili tüm sorularınız için hilal@yogabakkali.com, diğer detaylar ve kayıt için bilgi@treyoga.net üzerinden iletişime geçebilirsin.