top of page

Yoga Hamağı Nasıl Kurulur?

Yoga hamağımızı satın aldık. Peki yoga hamağı nasıl kurulmalı? Nelere dikkat edilmeli?


Yoga hamağı aldıktan sonraki ilk adım yoga hamağını kurmaktır. Yoga hamağının kurulabilmesi için bir çift kapalı kanca çelik dübel ya da askı aparatına ihtiyacınız vardır. Bu aparatları da web sitemizden edinebilirsiniz.


Askı Aparatı Kurulumu


Askı aparatını kurarken dikkat edilecek en önemli nokta montajın yapılacağı alanın sağlam olup olmadığıdır. Askı aparatlarının dübellerinin betona denk gelmesi ya da asılacak alanın bir dolgu malzemesi ile güçlendirilmesi önerilmektedir. Askı aparatının montaj işlemi bu konu hakkında bilgi sahibi bir usta tarafından yapılması önemlidir.


Yoga Hamağı Askı Aparatı
Treyoga Yoga Hamağı Askı Aparatı

Kancaların halkaları yoga hamağına karşıdan bakıldığında yan gözükecek şekilde asılmalıdır ve iki kanca arasının 70 cm ile 80 cm arasında olması önerilmektedir.


Yoga hamağı asmak için ne kadar alana ihtiyacım var?


Yoga hamağınızın askı aparatının montajı kadar kurulduğu yer de önemlidir. Pratik sırasında hareketlerinizi kısıtlamaması için yoga hamağını takacağınız alanın etrafının boş olması ya da pratik esnası için boşaltılabilmesi gerekmektedir. Hamağın montajından sonra etrafının dört tarafının da 150 cm. Tavan yüksekliğinin ise en az 230 cm olması önerilir.


Askı aparatı montajı yapıldıktan sonra;


Hamak montajı nasıl yapılır?


Halatlar baştaki halka kısmından tavana montajı yapılan askı aparatından geçirildikten sonra tekrar kendi içinden geçirilir ve halat tavana sabitlenir. Karabinalar hamağın iki ucuna geçirildikten sonra karabina, askı aparatına takılan halatın düğümler arasındaki noktalardan birine geçirilir. Karabinayı kumaşa takarken kumaşın hasar almaması için dikkatli olunmalıdır.


Yoga hamağı boy ayarı nasıl yapılır?


Hamağın önünde yan dururken, hamağın tabanını avuç içinize oturacak şekilde tutun. Bu şekilde boy ayarlamasını gerçekleştirebilirsiniz. Hamağın tutulduğu taraftaki omuz diğer omuz ile paralel olmalıdır. Boy ayarlamasını yaparken, dirsek bükülmeden düz tutulmalı ve gövdenin de dik durduğundan emin olunmalıdır. Buna göre askı halatındaki üst veya alt bölmelere karabinalar geçirilir. Sağ ve sol taraf aynı bölmede olmak zorunda değildir. Boy ayarına göre karabinaların asimetrik kalması pratiği engellemez.


Yazı içeriğimiz çok kısa süre içerisinde video ve fotoğraflarla birlikte güncellenecektir. Yoga hamağınızın kurulumunu gerçekleştirmiş olsanız bile bu sayfayı bir süre sonra yeni içerikleri görmek için kontrol etmenizi öneririz.


Yoga hamağınız yoksa satın almak için buraya. Yoga hamağı uzmanlaşma programı için buraya tıklayınız.

bottom of page